U Nišu je 4. oktobra održano Fudokan prvenstvo Srbije.

U Nišu je 4. oktobra održano Fudokan prvenstvo Srbije.

4. Oktobra u Nišu održano je Fudokan prvenstvo Srbije. Naš klub je na ovom šampionatu nastupio u sledećem sastavu: Anastasija Nikolić, Filip Mihajlović, Srđan Marić (sudija i takmičar), Goran Samolovac (sudija i takmičar) i Nikola Vukelić (sudija).

REZULTATI U POJEDINAČNIM NASTUPIMA:

Srđan Marić – 1. mesto u kategoriji seniora disciplini kumite

21-34 godine,

2. mesto u disciplini fudokan sport kumite

+84 kg

3. mesto u disciplini fuku go

Filip Mihajlović – 2. mesto u kategoriji seniora disciplina

fudokan sport kumite 75 kg

Goran Samolovac – u kategoriji seniora u svim disciplinama osvaja

1.mesto – 6 zlatnih medalja u pojedinačnoj

konkurenciji fuku go, kumite, tsumeai,

tamashewari, fudokan sport i kate.

Takođe, Goran Samolovac dobija pehar za najbolje rezultate u 2019. godini u konkurenciji starijih seniora.

Pored toga, muški seniorski tim u sastavu Srđan Marić, Filip Mihajlović i Goran Samolovac osvaja 2. mesto izgubivši od tima iz Šapca.

Godišnja sednica Skupštine 27.12.2019.

Godišnja sednica Skupštine 27.12.2019.

U petak 27.12.2019. održana je sednica godišnje Skupštine za kraj 2019. godinu. Skupstinom je predsedavao predsednik kluba Nikola Vukelić. Sumirani su rezultati, pomenute su aktivnosti kroz koje je prošao klub brojni seminari i takmicenja, prikazan je finansijski izveštaj, usvojen je Zapisnik sa sednice iz 2018. godine.

Takođe smo nagradili najbolje takmičare za 2019. godinu kod majstorskih i učeničkih zvanja:

Treći po plasmanu Filip Mihajlović, Igor Popov

Drugi po plasmanu Damjan Ludoški, Srđan Marić

NAJBOLJI TAKMIČAR ZA 2019. GODINU JE ELENA OGRIZOVIĆ, KOD MAJSTORA GORAN SAMOLOVAC.

PEHARE SMO URUČILI OSVAJAČIMA MEDALJA NA FUDOKAN SVETKOM ŠAMPIONATU – SRĐANU MARIĆU I GORANU SAMOLOVCU.

Podeljene su klupske trenerke našim takmičarima kao i zahvalnice organizacionom odboru koji je bio angažovan na Fudokan ligi šampiona i našem turniru.

Čestitamo svima na zasluženo osvojenim nagradama, želimo vam svima da budete još više motivisani u 2020. godini.

HVALA VAM 

Marić briljirao u Leskovcu 22.decembra

Marić briljirao u Leskovcu 22.decembra

U Leskovcu je ovog vikenda održan Unsu Open u organizaciji Karate kluba Unsu i uz podršku Fudokan saveza Srbije. Banatski cvet je predtavljao Srđan Marić, koji je ostvario sjajan rezultat osvojivši tri zlatne medalje u kategoriji seniora (sportske borbe, tradicionalne borbe i borba tim).

KK Banatski cvet je ovim takmičenjem zvanično završio ovaj deo polu-sezone.

Polaganje za kyu učenička zvanja 18.12.2019.

Polaganje za kyu učenička zvanja 18.12.2019.

U sredu 18.12.2019. održano je redovno polaganje za učenička zvanja, polaganje je proteklo veoma uspešno za sve članove Banatskog cveta.   

Za žuti pojas 9. KYU položili su: Marina Pažin, Lana Popćirić, Jasmina Bogasenieva, Nikola Kirćanski, Mihailo Pejović, Marko Vulović, Ema Tapai, Anđelija Malić, Marija Rac i Nađa Šejat.

Za oranž pojas 8. KYU položili su: Stela Miok i Katarina Ćetković.

Za crveni pojas 7. KYU položili su: Teodora Kovačević, Milica Ćorić, Milena Stanković, Jelena Rapajić, Tamara Petričić, Nataša Stanković, Matija Ćorić, Boris Ćilerdžić, Anica Grbić, Zara Ogrizović i Anja Nedić.

Za zeleni 2 položile su: Elena Ogrizović, Nataša Ćetković, Marina Aćin, Ana Pavlović.

Za zeleni 1 položili su: Nebojša Lolić, Milica Ludoški i Georgije Simikić.

Za plavi 2 položili su: Bojana Radosavljević i Damjan Ludoški.

Za plavi 1 položili su: Dejan Pardanjac i Ilija Momirski.

Komisija je pohvalila sledeće: Marinu Pažin, Lanu Popćirić, Anđeliju Malić, Katarinu Ćetković, Milicu Ćorić Damjana Ludoškog.

Tročlana komisija koja je ispitala kandidate bila je u sledećem sastavu: Goran Samolovac 6. DAN, Nikola Vukelić 4. DAN i Srđan Marić 1. DAN.

ČESTITAMO SVIMA KOJI SU POLOŽILI ZA NOVI POJAS!

Srpska karate Konfederacija – Kruševac 14. decembra

Srpska karate Konfederacija – Kruševac 14. decembra

U Kruševcu je nedavno održano istorijsko prvenstvo Srbije gde učešće uzelo preko 700 takmičara iz 9 nacionalnih saveza koji su se ujedinili i tako zajedno nastupili na ovom šampionatu. Pored predtavnika svih federacija prisutan je bio i Predrag Peruničić državni sekretar Ministarstva sporta i omladine.

Karatiste iz zrenjaninskog Banatskog cveta predstavljali su Anastasija NikolićSrđan Marić i Nikola Vukelić koji je sudio na ovom prvenstvu.

Srđan Marić osvojio je srebro u kategoriji fuku go i bronzu u disciplini kumite apsolutna kategorija.

Fudokan Kup Srbije – Vrnjačkoj Banji 24. novembra

Fudokan Kup Srbije – Vrnjačkoj Banji 24. novembra

U Vrnjačkoj Banji je proteklog vikenda održano 16. Otvoreni Fudokan Kup Srbije. Zrenjaninci su nastupali na ovom šampionatu u sledećem sastavu: Srđan Marić, Goran Samolovac, Filip Mihajlović, Milica Ćorić, Anastasija Nikolić, Anja Nedić. Nikola Vukelić, Srđan Marić i Goran Samolovac su na ovom Kup-u Srbije sudili.

Razultati u pojedinačnim nastupima: Srđan Marić – U kategoriji seniora disciplina Fudokan sport borbe 86 kg osvaja zlatnu medalju, fukugo disciplina srebrna medalja i disciplina kumite osvaja srebrnu medalju, Goran Samolovac – U kategoriji seniora discipline katekumiteFudokan sport borbecumeaitamshiwari osvaja zlatne medalje, bronzu osvaja u disciplini fukugo, Anastasija Nikolić – U kategoriji kadetkinja disciplina kate osvaja bronzanu medalju, Milica Ćorić – U kategoriji starijih pionirki disciplina kate osvaja zlatnu medalju, Filip Mihajlović – U kategoriji seniora osvaja dve bronzane medalje u disciplinama Fudokan sport borbe i kumite.

Razultati u ekipnim nastupima: Muški seniorski tim u sastavu Srđan Marić, Filip Mihajlović Goran Samolovac osvaja zlatnu medalju. U finalnom meču za zlatnu medalju zrenjaninci su savladali seniore iz Karate kluba „Crvena Zvezda“ iz Beograda.

Zrenjaninski pobednik 24. novembra

Zrenjaninski pobednik 24. novembra

U nedelju 24. novembra karatisti zrenjaninskog Banatskog cveta nastupili su sa 9 takmičara na Zrenjaninskom pobedniku koji je održan u Kristalnoj dvorani.

Zrenjaninski karatisti ostvarili su sledeći rezultat u katama:

2. mesto – Ana Pavlović, Nataša Ćetković, Katarina Ćetković, Zara Ogrizović i Marina Pažin.

3. mesto – Natalija Radosav, Elena Ogrizović i Anica Grbić.

Ekipu je predvodila Milica Metikoš trener i direktor kluba.

STKS seminar sa prof.dr Vladimirom JORGOM 17.novembra

STKS seminar sa prof.dr Vladimirom JORGOM 17.novembra

17.novembra održan je seminar u okviru saveza za tradicionalni karate Srbije pod budnim okom Sensei prof.dr Vladimirom Jorgom 10.Dan, tehnički organizator je bio KK Dojo iz Bečeja. Banatski cvet je imao svoje predstavnike: Goran Samolovac (generalni sekretar STKS), Nikola Vukelić (predsednik kluba) i Anastasija Nikolić. 

Nakon treninga održan je sastanak rukovodstva saveza.

Marić i Samolovac doneli 7 medalja sa SP 1-3. novembra

Marić i Samolovac doneli 7 medalja sa SP 1-3. novembra

U nemačkom gradu Štutgartu 1-3. novembra održan je 8. svetski fudokan karate šampionat i kup za decu WORLD FUDOKAN FEDERATION – WFF. Učestvovalo je 1950 takmičara iz 44 zemalja sveta, u tri dana takmičilu su se kadeti, juniori, omladinci, mlađi seniori, seniori i veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Zrenjaninci su nastupali na ovom šampionatu u sledećem sastavu: Srđan Marić i Goran Samolovac u sledećim kategorijama-kate,sportske borbe,fukugo,tamashiwari,tsumeai,tradicionalne borbe i borba tim.

Srđan i Goran su ostvarili sjajan rezultat osvojivši 7 medalja i to 1 zlato, srebro i bronzi.

Goran je osvojio sledeće: zlato u disciplini tsumeai, bronza u disciplini katama, bronza u disciplini tamashiwari i bronza u disciplini Fudokan sportske borbe.

Goran je ovom medaljom u katama ispisao istoriju, naime ovo je prva medalja u katama u seniorskoj konkurenciji sa svetskog i evropskog prvenstava posle 50 godina koja je stigla u Zrenjanin.

Srđan je osvojio sledeće: srebro u disciplini Fudokan sportske borbe, bronza u disciplinama tradicionane borbe i bronza u borba timu MarićPavlović i Đuričić iz KK Crvena Zveda Beograd.

Obežen 15. rođendan kluba 1. novembar

Obežen 15. rođendan kluba 1. novembar

U petak 1. novembra u našoj sali obeležen je 15. rođendan kluba. Naime, u prvom delu predsednik kluba Nikola Vukelić pripremio je prezentaciju o klubu. Na jednom mestu našli su se nekadašnji članovi i aktuelni članovi kluba. Vukelić je u prezentaciji prikazao istorijat kluba šta je sve osvojeno za ove godine vrednog rada. Nakon toga održao je trening.