Prijem Marića kod pokrainskog sekretara za sport

Reprezentativac Srbije u karateu i član zrenjaninskog Karate kluba Banatski cvet Srđan Marić bio je danas gost pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste.

Basta je u svom kabinetu upriličio prijem za zrenjaninskog karatistu koji je na prvenstvu Evrope u tradicionalnom karateu osvojio zlatnu medalju.

Prvenstvo je održano od 29. do 31. oktobra u Beogradu, a učestvovali su takmičari iz 29 zemalja. Srđan Marić je osvojio zlato u disciplini kumite tim, zajedno sa takmičarima iz Karate kluba Crvena zvezda. Njegov klupski kolega Goran Samolovac osvojio je zlatnu medalju u disciplini fuku go i bronzanu u disciplini kate.

Sekretar Basta čestitao je sportistima i stručnom timu na sjajnom rezultatu koji su postigli. Naglasio je da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nastojati da u narednoj godini još intenzivnije podrži karatiste.

Današnjem prijemu prisustvovao je i Nikola Vukelić, trener i predsednik Karate kluba Banatski cvet. On je predstavio dosadašnje najznačajnije rezultate tog kluba na svetskim i evropskim šampionatima.